|
Print Staff CV |
|
Print Staff CV |
.B. Sezer, O. Akova, S. Ertugral (2019) Second Home Owners Perceptions Towards Environmental Effects, Fresenius Environmental Bulletin, vol. 28, no. 2, pp. 585-592, 2019. |
SEZER, B., ÖĞRETMENOĞLU, M. ve AKOVA, O (2021). The Relationship Between The New Ecological Paradigm, Participation in Recreation Activities and Demographic Variables: Evidence From Istanbul, Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 4(1): 73-94. (April 2021) |
FI Dincer, H Ozcit, I Cifci, B Sezer, OC Kahraman, S Sahinoglu (2019) "Accessible Museums for Visually Impaired: A Case Study from Istanbul"Journal of Tourismology, 5 (2), 113 - 126 (November 2019) |
Sezer, B ve Kızılırmak, İ., (2016) "Türkiye'de Mevcut ve Potansiyel Yerli Turistlerin Seyahat Acentalarının Sosyal Medya Hesaplarından Beklentileri ve Çözüm Önerileri: Nitel Bir Araştırma", SOİD - Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, Eylül - Aralık 2016, Yıl 13: Sayı:3 |
.B. SEZER, D. KÜÇÜKALTAN, A. ÇAKIR (2013) Edirne - Çamlica Beldesi’nde Kirsal Turizm ve Turizm Algisi, Uluslararasi Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, vol. 3, no. 2, pp. 46-54, 2013. |
SEZER, B. ve AKOVA, O. (2018), "A Rewiew on Destination Competitiveness and Environmental Sustainabilty" The International Sustainable Tourism And Environment Protection Conference, 22-23 November 2018 - Edirne/TURKEY (November 2018) |
SEZER, B. AKOVA, O., MUĞAN ERTUĞRAL, S. (2017) “The Perceptions of Holiday-Makers in Summer Houses Towards Sustainable Environment”, 19th International Symposium on Environmental Pollution and its Impact on Life in the Mediterranean Region October 4-6, 2017 Rome – Italy (October 2017) |
SEZER, B. GÜRKAN ÇETİN, G., AKTAŞ, H., (2017), Investigating The Relationship Between Number of Patent and Sales İncomes in Bist 100 Firms, 1. INTERNATIONAL CONGRESS ON ECONOMIC RESEARCHES AND FINANCIAL MARKETS, 1(1), 737- 749. (May 2017) |
.F. F. D. ISTANBULLU, H. ÖZÇIT, I. ÇIFÇI, B. SEZER, C. O. KAHRAMAN, S. SAHINOGLU, A Research to Determine Expectations, Satisfactions and Difficulties of Visually-Impaired Persons: A Case Study in Accessible Museum Implementations in Istanbul, 7th AHTMM, Famagusta-KKTC. |
AKSU,M., SEZER, B. ve A.ÇAKIR, “Bölgesel Kalkınmada Turizmin Etkisi:Bozcaada Gökçeada Arz Kesimi Üzerine Araştırma” Uluslararası II. Trakya Bölgesi Kalkınma ve Girişimcilik Sempozyumu, İğneada, 2010. |
Sezer, B. (2017)."Sustainable and Rural Tourism: Çamlıca" , Interreg IPA The Path Of The Artist Discussion Forum (Davetli Konuşmacı) , Ivaylovgrad (June 2017) |
Sezer, B. (2024) "Tarihsel Süreç İçerisinde Turizm ve Gastronomi İlişkisi", Ed. Gül Yılmaz, Yaşar Birol Saygı, Kitap: Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi, İstanbul/Türkiye : Efe Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 49 / 66, ISBN: 978-625-392-065-4 |
Sezer, B. ve Selviden Albayrak, S. (2023) “Edirne’de Turizm Eğitimi”, Ed. Emel Gönenç Güler ve Başak Özyurt, Kitap: Cumhuriyetimizin 100. Yılında Edirne ve Turizm, Edirne/Türkiye : Trakya Üniversitesi Yayınları, Bölüm Sayfaları: 192 / 206, ISBN: 978-975-374-354-9 |
Nuray TÜRKER ve Bahadır SEZER, “Merkezi Rezervasyon Sistemi (CRS)”, içinde: Edt: Orhan İÇÖZ ve Muzaffer UYSAL, Turizm Ansiklopedisi, (Ankara: Detay Yayıncılık, 2019), 1: 331. (Mart 2019) ISBN:978-605-254--085·5 (March 2019) |
Bahadır SEZER, “Housekeeping”, içinde: Edt: Orhan İÇÖZ ve Muzaffer UYSAL, Tourism Encyclopedia, (Ankara: Detay Yayıncılık, 2019), 1: 265-266 ISBN:978-605-254--085·5 (March 2019) |
Bahadır SEZER, “Front Office”, çinde: Edt: Orhan İÇÖZ ve Muzaffer UYSAL, Tourism Encyclopedia, (Ankara: Detay Yayıncılık, 2019), 1: 372-373. ISBN:978-605-254--085·5 (March 2019) |
Çetin Gürkan, G. ve Sezer, B. “Yenilikçi Tatil Tercihleri” içinde: Ed. Şule Aydın ve Mustafa Boz “Turizmde Güncel Konular ve Eğilimler 2” Detay Yayıncılık, 2018, 151-155 (November 2018) |
SEZER, B. AKOVA, O., "THE RELATIONS BETWEEN RECREATION PREFERENCES OF RESIDENCES, THE PERCEIVED VALUE OF RECREATIONAL AREAS AND THEIR REAL USE", TRAKYA UNIVERSITY Faculty of Economics and Administrative Sciences e-Journal, July-December 2016, Volume: 5 No:2, 98-120 (December 2016) |
ÇAKIR A., SEZER B. ve KÜÇÜKALTAN D., (2014), Trakya Mutfağında Kültürel Unsurlar: Kırklareli Örneği, Eko- Gastronomi Dergisi, Cilt: 1, Sayı: 1. (April 2014) |
SEZER,B., AKKAŞOĞLU,S. ve KÜÇÜKALTAN, D., 2016, Yöresel Etkinliklerin Sürdürülebilir Turizme Yansımalarına Yönelik Trakya'da Bir Uygulama - II. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı - 28 -30 Nisan 2016, Adrasan, ANTALYA (April 2016) |
ÇAKIR, A., SEZER, B., KÜÇÜKALTAN, D."Trakya Mutfağı'nda Kültürel Unsurlar: Kırklareli Örneği" Cittaslow Gökçeada ve Eko Gastronomi Kongresi, Eko Gastronomi Dergisi Yıl:1, Sayı:1 ISSN:2148-404X (April 2014) |
ÇAKIR, A., SEZER, B., KARDEŞ, S., DEMİREL, T. TINMAZ,O., “Edirne - Çamlıca Beldesi’nin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Değerlendirilmesi” 2. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Aksaray, 2012 |
SEZER, B. ve G. KÜÇÜKALTAN, “Edirne Tava Ciğeri ve İl Ekonomisine Katkısı”, 5. Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinlikler, Antalya, 2011. |
ÇAKIR, A., ÇAKIR G. ve B.SEZER , “Şarköy Uçmakdere’de Spor Turizmi Kapsamında Yamaç Paraşütü Sporunun Değerlendirilmesi” Tekirdağ Şarköy İlçesi Değerleri Sempozyumu, Şarköy, 2010. |
SEZER, B. ve A.ÇAKIR, “Turizmin Bölgesel Kalkınmadaki Önemi: Tekirdağ Örneği” I. Trakya Bölgesi Kalkınma ve Girişimcilik Stratejileri Sempozyumu, Edirne, 2009. |
SEZER, B., AKOVA, O. (2016) "İstanbul Çekmeköy İlçesinin Açıkhava Rekreasyon Alanlarının Belirlenmesi ve Değerlendirilmesi", Çekmeköy Sempozyumu, Şehir Tarih Gelecek, 22-23 Ekim 2016, Çekmeköy İstanbul, http://www.cekmekoysempozyumu.com/wp-content/uploads/2016/10/Sempozyum-Kitapcigi.pdf (October 2016) |
Sezer, Bahadır “Konuk ile Önbüro Personeli Arasındaki ilişkiler” içinde: Ed. Murat Çuhadar “Önbüro Yönetimi” İstanbul: Lisans Yayıncılık, 2010 |
Sezer, Bahadır “Danışma” içinde: Ed. Nuray Türker “Önbüro işlemleri” İstanbul: Lisans Yayıncılık, 2008 |